Please leave your URL, will be "terjah" ur page

Penang-Perak-Selangor-Pahang-KL-Melaka--Part 1

Hye....

::11 Ogos 2009 :: 5 PM ::

setelah kereta my hubby siap di servis dan di basuh sya pun bersiap2 la mengemaskan brg2 n masuk kan ke kereta...arround 5pm masa tu kami ke Jusco Melaka plak...my hubby nak beli hadiah untuk adik sya sempena convocation nye kat USM.Hadiah nyer adalah jam huhu tak yah la tye jenama n harganyer....biar la menjadi rahsia hahah =... dh siap membeli-belah kami pun bergerak la sya menjadi driver sbb dia baru blk kje so kna la drive...

Selepas tu kami pun bergerak ke politech bangi amik adik yg bongsu kat sna....lps amik dia kami mkn kat R&R nilai...n lepas tu terus kan perjalanan ke UPSI Tg Malim..amik my bro's gf...lps tu baru la kami bergerak ke Penang...Perjalanan dari Tg Malim bermula jam 10 mlm dengan keadaan cuaca yg tak berapa baik..hujan lebat sangat..N driver pun kna la tukar sbb hujan lbar sangat...kami berhenti kat Tapah...Tips penjagaan kereta <berhenti kan kereta setiap kali 1jam..kalau nak jaga enjin la> :-...lps pekena secawan teh tarik kami pon bergerak lagi...ala penang ngan tg malim bkn jauh pon....pastu kami berhenti lagi kat R&R Bukit Gantang...sbb masa tu mata dah tak leh handle thp mengantuk nyer...Padahal masa tu baru kol 1pagi..kami pun terlelap dalam kete...Jam 1.30 kami gerak balik...Hujan di sepanjang jalan membuat kami bertambah letih maklum la malam kan...mana mata nak AWAS sangat....

::12 Ogos 2009::

Akhirnya, jam 3 pagi kami sampai di pintu USM Sg Dua..USm ni ada 3 pintu tak silap..tapi yg sya tau nak tuju kat Sg Dua jek...Yg lain hampeh....pastu ayah ajak minum kat kedai mamak khalil...yg hanya mampu di mkn adalah roti canai '0',padahal mmg dh tak selera dah..ingat nak tido jek...kami smpai kat rumah tetamu USm kol 4...gedebak gedebuk tido kol 4lebeh...huhu...

Jam 6 pagi azan kedengaran, maklum le umah tetamu tu kat perkarangan masjid huhu...so bangun lah kami semua...pas smayag ayh ajk sarapan kat Brown Garden...makan lah kami dengan keadaan mata yg kuyu....lps mkn grak balik bilik untuk smbg tido...



::2PM::


Kami bersiap2 nak p tengok Apiz(my bro) konvo...konvo dia jam 3..yg masuk dewan ayh n ifa(apiz's gf)..kami gerak dari bilik lambat cket...dlm 3lebeh...kami p mkn kat expo konvo USm..pe lagi pekena char kueh tiaw pehhh sedap...pastu p bli bunga2 bagai...n last ly tggu dia kat depan dewan...kol 6 baru diorg klua..dalam melihat keramaian manusia..kami ternampak azmeer komposer terkenal tu...dia baru balik kelas....ramai yg serbu dia..nak amik gmbr..kami lagi rela jadik pemerhati dari berasakan....tak sanggup.....


Dalam 6 lebeh kami ke Sg Dua untuk amik gambar kat studio(family pict la)....pastu ayh belanja KFC...tapi tekak aku ni tak lalu nak mkn..myb sbb pnat sangat.....


Pas magrib sya n hubby p expo..berjln2 mencari barang...maklum le esok nak balik dah.....sya membeli 6 set brooch tudung...sejak sya mula bekerja 2tahun lps tidak pernah skli pun sya beli brooch...semua yg digunakan adalah arwah ibu nyer...maklum le brooch ni digunakan untuk bekerja jek..lain masa ia tidak diperlukan...terpaksa beli sbb yg sedia ada telah pun usang dengan batu2 nyer telah tercabut..alangkah pening nyer memilih brooch....sampai kat bilik hubby ty yg ni nak pkai dgn tudung mna..smua brooch dia ty...tp algkah tak terjwab nyer sya...kerana sya hye ada beberapa helai tudung....n nasib baik tadi dah beli selai tudung wrna pink huhu....klu tak selama ni tak pnah daku memakai warna pink..

::1030 PM::

Time to sleep...sbb penat seharian;

==========================================================

sambungan part 2..ada kesah yg tragis pada 13/8/2009...Tunggu

p/s:-gambar2 akan dimasukkan nanti cabel kamera tertinggal la....

Wahidah  – (August 16, 2009 at 5:31 AM)  

wah wah jauhnya perjalanan..baby jalan2 yea ikut mama..huhuhu..:)

nurul baharuddin  – (August 20, 2009 at 9:49 AM)  

Wahidah:-->aah jalan2 b4 dia kelua..kasi dia rasa dulu heheheh.....

Post a Comment