Please leave your URL, will be "terjah" ur page

Penang-Perak-Selangor-Pahang-KL-Melaka--Part 2

Hye...
Seperti yg dijnjikan sya akn smbg Part 2 pengembaraan sya dgn suami....sungguh tragis cerita ini...sehingga keletihan yg terlampau wlpun sya dah pun kembali bertugas...seluruh pinggang sya sakit....myb pengalaman mendaki 3 buah tanah tinggi dalam 1 hari....bayangkan....dapat kah anda para ibu membayangkan dgn keadaan pemboyotan ini :(( ...bukan sya je yg sakit pggang... malah ia turut dirasai oleh suami tercinta hahahaha.....=

13 Ogos 2009

Begini ceritanyer, bertolak dari Penang jam 9pagi..melepasi jambatan penang dapat dirasakan perut sya ni kecut bangat...rasa ngilu sangat dlam perut..maklum la 12km atas jambatan yg confirm2 bawah jambatan tu laut huhu...ngeri2..pelbagai surah sya baca..maklum la tgh preggy tak elok lintas sungai @ laut...tp nak wat mcm mana terpaksa...msa datang tak takut sangat sbb gelap...ni pagi2 mesti lah clear nampak laut..dah la sya ni fobia air huh....


Mengikut perancangan utama kami (me n asben) nak p bukit merah tapi msa otway tu tetibe je tukaq fikiran....sbb kat citu aktiviti kna lintas2 air gak kan...huh tak nak la....nnti la "adam" dah klua nnti kiter p ek....


Setelah Bukit Merah dilepasi kami turun lagi menuju ke selatan...tgh2 otway tu SMS kat Kak Betty (bkn nama sebenar)...




SMS Conversation:


Me:Kak Betty nak p Bukit Fraser ikut exit mana......




-----Tapi malangnyer Kak Betty lambat membalas..myb dia bz dgn tugasan pejabat nyer...Tetibe teringat kat Farouk Kumpulan Gagak Hitam (bukan nama sebenar) ... So amik hp terus SmS Farouk...
Me:Weh call aku sat (taktik yg biasa digunakan keats dia sbb dia ni tokey prepaid....heheh)


Kring.......Kring......




Call Conversation:


{
Farouk: Apsal ko?
Me: HEhheee....Nak ty....Macam mana nak p Bukit Fraser????
Farouk:Hampeh ko...ko tak kje ke???
Me:Aku cuti ar...adik aku konvo...ni nak p honeymoon jap...
Farouk:Ko naik kje bila???
Me : Aku naik sabtu...huhu
Farouk:oooo...nak p bukit Fraser..Ko ikut exit Tg Malim...Pastu ikut jln ke Kuala Kubu Baru...Pastu ada sign untuk p cna....
Me:oke..oke....tq e...papehal aku call ko....
Farouk:Weh..nape nak p bukit Fraser...p la tempat lain...
Me: Suka ati aku la....

End


}
-----------------------------------------
Perjalanan diteruskan sehingga masuk la kami ke exit Tg Malim..Sempat la sya membeli beberapa papan petai..huh masak dengan tempoyak...sedap nyer...tu kna masak kat luar dari umah...my asben tak mkn bnda pelik2 ni huhu...sian dia gayat hahahah @};- ....


Dari Tg Malim ke Kuala Kubu Baru dalam 18km jek...tak jauh..then bermula la pendakian ke Bukit Fraser..bayangkan 47km mendaki dengan kereta auto...mcm sempot kete kan...jln dia mmg sempit sangat..kalau tersayup maknanyer arwah la kami kat gaung tu...perjalanan mengambil masa 2jam lebeh...tambahan hujan je spnjang jln...Mata sya mmg ngantuk tp tak le tido sbb sian kat asben...so lyn dia ckp je....dia membebel jek hehe....sepanjang jln kami asyk mengunnyah je..sehingga stok mknan abes tapi destinasi masih tak pasti hahah..kuat mkn kami ni....


Akhirnya kami dh pon nmpk bukut fraser..yahoooooo besh nyer mmg sejuk sangat....suhu masa tu dlm 16-18Celcius...Tapi tetibe....kami ternampak...apa??????Bukit Fraser ditutup kepada semua kenderaan kerana tanah runtuh....:(( tidakkkk..knp dh smpai atas baru nak bagi tau huh..tau tak pnat ni... Asben nak pusing balik sya kata jgn..kiter turun ikut Raub-Lipis...lagi dekat rasa nyer..so turun la kami ke Raub...tak penah2 kami ke Raub....Then,,...tepon Kak Betty lagi...

Me: Kak kat Raub ni pe ada..aku dh pnat ni kak..huhu..bla...bla
Betty:Hahhaha...rasa kan ko....mana ada pape kat Raub tu...la ko p je la Bukit Tinggi..tak pon ko naik je Genting huhuhu..dah tak jauh dah...ikut signboard ke Bentong huhu.....
Me:Siot je gelak kan org ek....
Betty:Hahhaha

Ends}
So,perjalanan dari Raub ke Bentong dalam 100 lebih KM...kereta kami kena direhatkan...n sya harus kna ke toilet maklum le pregy ni pantang kna terhentak cket..mesti nak ke toilet..huhu..kami mnecari tempat berhenti..hampir 4kedai masuk..tp asben sya tak nak...dia kan cerewet pilih tmpat mkn....then kami ternampak Petronas kat Raub...Kami berhenti isi minyak..p toilet..n ada plak cafe dlm petronas..yg ada cuma maggi cup...milo cup...nescafe cup...huhu bole la dari lpr kan..sya mkn roti jek..asben jek mkn maggi,...setelah 1jam berhenti kami menruskan perjalanan....



=========


p/s:Nanti sambung Part 3 kay...penat la..pinggang sakit ni....



Ni gambar masa otw naik bukit Fraser



ummidania  – (August 17, 2009 at 9:37 AM)  

huh...kak betty tu pndai kan..nasihat kawen2..nasihat cuti2 mesia..teringin nk berkenalan ngan kak betty tu lalala...babe, cpt ar upload gmbau n apdet siri telenovela ko ni huhu...

Farouk Kump Gagak Hitam Melaka –   – (August 18, 2009 at 12:14 PM)  

ces.... gagak itam ekh...
btw...aku la Farouk!!!
muahahaha

Post a Comment