Please leave your URL, will be "terjah" ur page

Aku tak tau aku rasa ape bila....

Hye...

Bukan entry berlagak...tapi nak bagi diri aku sedar dari mimpi....yang aku org biasa2 bkn ank org kaya....

*
*
*

Aku ank org biasa....ayah aku gov servant gred 48 my late ibu staffnurse gred 29..my asben medical asistant gred 29...aku klu kje goverment gred 41...tapi lom ada rezeki...n aku tak desperate gila nak kerja gomen...klu ada ada la...klu nak senang tak yah keje gomen pun le sng...ape beza gomen n private???same je...gaji??tak la jauh sangat...gomen rasa mcm bsar sbb diorg ada elaun...private tak da...sng buat loan???hah??knp nak loan simpan sndiri aje...sikit2 lama2 jadi bukit...nanti loan byk2 korang tggung hutang buat apa...kat gomen ada privilege mcm pencen..loan rumah..adoi...private pun ada la...EPF kan sebagai pencen lagi banyak tau...loan rumah oke jek...tggal korang kna ada at least 10% dari harga rumah..

*
*
*

Jangan rasa down sangat tak dapat keje gomen..kat private oke bila time bonus kna 2-3 bulan gaji..kayo beb...gomen mana ada klu dapat dah kira bertuah tahun tu...bersyukur aje...Tuhan yg tentukan rezeki...myb bukan rezeki kita kat situ...bekerja dkat tempat yg buat kita rasa hepy n ikhlas...

*
*
*

balik pada tajuk entry...aku kje gaji biasa2 aje...aku bole la pkai kete murah2...skrg aku otw tggu loan approval utk mahligai kitorg....tak yah sewa2 dah... klu mkn smbal belacan dengan ikan masin pun org bukan tau kan janji aku mampu beli rumah...

*
*
*

Hidup aku skg hanya untuk mR adam & en asben...aku nak beli kasut yg mmg kegilaan aku msa ank dara sampai ayah aku slalu bising sbb byk sangat kasut...aku tak heran baju..tapi aku tak bole tgk kasut...mmg aku akn beli...wlu brapa pun harga dia klu aku dah berkenan....

*
*
*

T.A.P.I

*
*
*

sejak dah ada mR adam aku nak beli kasut sepasang pun aku berkira..walhal setakat kasut Vincci je bukan Guess segala...harga kasut yg aku minat RM 59.90..10kali aku pegang aku letak balik..en asben kata kalau minat amik je la..aku kata tak pe la mahal la...en asben sempat buat lawak.."kalau buat sendiri tak dapat harga tu"..banyak la...kang dah short duit saving macam mana lak...huhu aku takut berbelanja skrg ni...

*
*
*

dan aku tak faham kenapa ada org sangat2 suka menunjuk2...apekah dia tak penah rasa senang n bila2 tiba2 senang rasa mcm aku la paling kaya kat dunia ni...n ada rasa nak menunjuk2..org kat lua sana melambak yg senang n kaya tapi oke je tak menunjuk pun...aku nyer prinsip sng aje..selagi ko pakai kete chowkia ko pakai barang ori pun org kata ciplak...ko bergaya mcm nak rak tapi rumah tgga ko mcm setinggan buat ape...ukur la baju kat badan sendiri...pakai ape yg mampu..kalau mampu sila kan...tapi jagan smpai meminjam2 untuk pastikan yg ko mmapu tayang ape yg ko ada..

*
*
*

selagi makan gaji kita tak kan senang...makan dulu baru gaji sampai bila nak abis...

*
*
*
Bye

ezanoor  – (April 28, 2010 at 11:53 AM)  

kenapa ni beb??? len mcm jek ko marah... sharing2 la...

elly –   – (May 10, 2010 at 10:41 PM)  

setuju..........

mydayaady  – (May 21, 2010 at 11:46 AM)  

setuju sesgt..aku pon mengalami nasib yg samer..skung nak beli handbag pon kire2.

aiNfiEr  – (June 16, 2010 at 2:21 PM)  

rezeki dtg dr Allah.Allah pon dah janji selagi mane kuat manusia tuh berusaha dan berserah, rezeki akan dilemparkan padanya walaupon manusia tuh tidak tunduk pada-NYa...(kaum yahudi)

Post a Comment