Please leave your URL, will be "terjah" ur page

BizWomen to be..

Hye...sekarang ni baru mengatur langkah pertama untuk biz..seronok....Sya msih ingat seorg cikgu kat Munshi (cikgu Zainal), "walau ape pun yg kiter nak buat dia dimulakan dgn langkah pertama"..jgn ingt sy main terjah je..setiap rabu mlm sy akan menghadiri kelas marketing untuk memastikan sya 'tidak meraba di dalam terang'..konsep kena jelas hala terju kna pasti..sya yakin sya boleh buat..sya pye impian nak buang tabiat "cukup mkn & pakai"..gaji skrg dgn asben dh kira oke sebenanye..tpi sya masih mencari keselesaan hidup sma mcm ayh tggung sya dulu..sgt selesa..petik je nk apa insyaAllah dpt..tp skrg kehidupan dh berbeza tak kan nak minta kat ayah lagi...then kna usaha sendiri..
Usaha tu Tangga Kejayaan..USAHA + DOA + TAWAKAL...Selagi anda berada di landasan yg betul anda tidak akn nyesal dgn pe pon yg anda buat..sya akn buktikan sya boleh buat..Sy merupakan graduan IT tetapi strongly interested in Biz and Marketing...Sbb dulu2 slalu berangan bole jumpa client jumpa org besar2 pkai baju cntik2...tapi bila in IT huh dduk blakang tabir..memberi keselesaan hidup kpada manusia dgn mencipta teknologi..pengalman yg sgt berharga dan tak mungkin sya lupakan.Tapi once dah melangkah ke dunia biz sya akn usaha sungguh2..Tiada yg mustahil kat dunia ni..Nanti dah ada cukup duit nak bawa ayh p umrah untuk kali ke2..dia teringin sgt nak p piramid kat Gaza.Nanti kiter p e...
Soal Modal..mmg prob tapi benda tu dah settel..Tak pyh la tye berapa..kalau nak tau join our class..Korang akan tau dgn lebih jelas..Tapi bila kiter nak mula ni byk yg jugak yg cuba cairkan semangat..Macam2..huh kalau tak kuat mmg dah patah balik dah..Sya pgang 2 pkara jek iaitu mana ada biz tanpa modal..dan mana biz yg kiter le jln sorg2 tanpa bantuan org lain dan tak memrlukan interkasi dgn org..setiap biz ada penolakkan dan penarikkan..Anda cuba baru anda tau...
Jika ada 100 org yg berjaya sya antara nyer..jika ada 10 org berjaya saya antara mereka...dan jka ada seorang yg berjaya saya lah org nyer...
Jika minat nak attend clss le call k:-nurul (012-3559599) Melaka je..tapi kalau luar melaka kiter le set appointment..kami akan menemui anda...

Wahidah  – (July 24, 2009 at 3:09 AM)  

class aper lak ne? biz per?

Post a Comment