Please leave your URL, will be "terjah" ur page

Adam is 1 years 2 month.....

Haiii...


Lama gila tak jenguk blog ni...sangat kesuntukkan masa lately nih...

mR adam dah pun 1 tahun 2 bulan pada 13/2/2011....kebijaksanaan dan banyak akal mmg dah meluap2...sampai tak larat nak layan...waktu tido dah oke tak da msalah macam dulu..dalam kereta pun dah behave sket compare yg dulu...mgkin mR adam semakin matang...whats....matang???adam semakin pandai dan faham dgn situasi...dan seharusnya faham yg dia wajib duduk dlm car seat sampai umur 4tahun..

buat pengetahuan semua, mR adam masih kekal tido dalam baby court, sbb???tak yah kacau mummy & daddy oke..ngeh3 ^_^...itu adalah keyataan heheh...lagipun bagus ajar anak tido asing...sbb dia seharusnya belajar utk faham apa itu privacy mak dan ayah dia....lagi pun dia selesa pe tido atas tilam empuk, ada kipas sendiri....complete oke dlm katil dia...mak pak ni rasa nak tido je dlm katil tu sbb cantik dan selesa....thanx papa pishh n sweet cherry...

TAPI.....adam tak naik stroller..sbb adam dah jalan...ngeh3...nnnti nak p cari bangle yg joint with baby+mummy tu sbb klu p shopping dia akan mengada2 nak lepas...biar kita pkai bangle yer adam sure awak tak lari jauh dari mummy..penat tau nak kejar...

disebabkan dia dh jalan maka mummy & daddy hadiah kan mR adam 4 psang kasut, 1 dari CLANKS, 1 dari CROCS, 1 dari NIKE KIDS, 1 lagi dri baby bubbles yg ni versi go green..selamatkan bumi kita...and disebabkan mummy tgh addicted dgn clanks maka tgh aim lagi satu clanks utk adam...ni bukan sessi meriak oke..sbb kasut adam smua dh rosak jahanam...if dia ikut kami joging dia harus kna pakai sport shoes..ada satu sandal dia sampai putus2 tali belakang..sbb c mR adam tarik...adam pakai size 5 1/2 @ 6...sbb tapak kaki banyak daging.....

Baju lama semua dah tak boleh pakai..sbb sempit smapai nak terjojol pusat..maka mummy telah menekad utk swap credit card beli baju basahan adam semua toms n jerry sbb ada sales kat JJ tak la mahal RM 11.90 per suits.serius smua baju lama adam mummy dah basuh bersih2 dan simpan...teringin nak pkai kan cap tapi sangat mustahil adam akan pakai buat msa ni...

mR adam dah tau buat flying kiss..very sweet moment every monink nak pgi keje dapat flying kiss dari anak....mR adam dh pandai salam cium tangan..and bila disuruh cium mummy & daddy harus kami dapat 3 kiss...pipi kanan, kiri and mulut...sweet kan....

mR adam dah mula merensa tak mau pakai diapers...skrg dia pakai mami poko pantz...sbb dia mmg spesis tak reti ddk diam suka telanjang..bila klua dari toilet harus dia lari tak mo pakai baju...sgt aktif tggl mummy blum bersedia utk kurus..ngeh3....adam dh belajar berak dalam bekas tak berak dlm diapers lagi...klu ikut anak2 SIL semua b4 2 tahun tak pakai diapers lagi....bagus kan...sorang SIL ni ajar ank dia sehari je...esok terus tak pakai diapers...gila good learner and well trained kan???

Susu mR adam skrg ni Gain Plus EyeQ dari Abbott...vanilla flavour...satu hari 6-7 botol...plus 1 botol vitagen or air kotak choc dari dutch lady...every nite makan scotss emulsion...biskut harian adalah peanut butter atau kek apollo...nasi selang 2hari sbb mR adam dah pandai pilih makanan...kalau sup labu atau keledek hari2 dia makan.....kadang2 if mummy dia ni rajin akan rebus kan sosej cheese brand nutri plus...mmg sebatang dia boley habis....

Belanja satu bulan utk mR adam adalah 600-800 depends dgn cara dia minum susu...dan kekerapan dia menembus kan diapers nyer....maka mummy & daddy kena usaha keras la lps ni..kena saving utk mR adam....


oke la..jgn tanye aku mana gambar sbb aku malas oke...

~aSFaLiZa~  – (February 17, 2011 at 12:50 PM)  

serius takjub adam u dh pandai berak dlm bekas. adam kita mmg tak de pun lagi nampak ciri2 nak pandai berak dlm bekas. lama la lagi kena spend duit utk dipers dia. huhuhu

mydayaady  – (February 17, 2011 at 1:06 PM)  

sekejap je kn rasenye anak kiter..dr baring terlentang...skrg dah pandai jerit2 nak kt sesuatu..nice momment..

nurul baharuddin  – (February 18, 2011 at 11:56 PM)  

Daya :Yup msaa sgt pntas berlalu....

As: mmg adam jarang berak dlm diapers... Msa lps lahir..MIL pnah atur tadah najis dia alas dgn tisu...tpi mumy dia mls nak tggu n jaga dia berak...tu yg dia tak mo brk dlm diapers

Post a Comment